5 stappen

Wellicht bent u al geruime tijd bezig zich te oriënteren om een woning te kopen. Er gaat veel onderzoek, discussie met familie en vrienden, overpeinzingen, twijfels en geregel aan vooraf. Daarmee kunnen wij u  helpen! Wij hanteren het 5-stappenplan:

STAP 1 – AFSPRAAK

U belt ons om een afspraak te maken voor een eerste kennismakingsgesprek. Deze afspraak is vrijblijvend en kosteloos. U kunt tijdens dit gesprek uw woonwensen kenbaar maken en wij leggen u de mogelijkheden voor. Vervolgens bespreken wij ook of deze wensen voor u financieel haalbaar zijn. Desgewenst kunnen wij u verwijzen naar diverse hypotheekadviseurs in de regio.

STAP 2 – BEZICHTIGING

Zodra u een woning gevonden heeft die aan uw woonwensen voldoet, gaan wij met u mee voor de(voor u 2e) bezichtiging. Wij vragen bij de verkopende makelaar alle relevante bescheiden op en doen het complete vooronderzoek. Wij bekijken de bouwkundige staat en adviseren u of er een bouwkundige keuring moet plaatsvinden. Wij informeren u over de voor-en nadelen van de woning, de omgeving, de bestemmingsplannen en andere relevante stukken.

STAP 3 – ONDERHANDELING

Als u besluit om de woning te kopen, starten wij de onderhandelingen met de verkoper of verkopende makelaar. Wij adviseren u over de stappen in het onderhandelingsproces, de diverse ontbindende voorwaarden, datum van oplevering en overige voorwaarden. Elke stap wordt uiteraard met u besproken!

STAP 4 – KOOPAKTE

Als de koop mondeling tot stand gekomen is, stelt de verkoper of verkopende makelaar de koopakte op. Wij controleren de koopakte en nemen deze uitgebreid met u door, zodat u weet wat u tekent! Vervolgens stuurt de verkopende makelaar de koopakte naar de notaris. De notaris stelt de akte van levering op en ook deze controleren wij voor u.

STAP 5 – OPLEVERING EN EINDINSPECTIE

Op de datum van oplevering gaan wij mee voor de eindinspectie: wij controleren de woning zowel binnen als buiten, en noteren de meterstanden. Vervolgens gaan wij mee naar de notaris waar u de akte van levering tekent en de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt.

KORTOM:

Wij begeleiden u van de 2e bezichtiging tot de oplevering, zodat u met een gerust hart uw droomhuis kunt betrekken! Natuurlijk kunnen wij ook een stappenplan opstellen dat geheel is afgestemd op uw persoonlijke wensen.